Adezivi pentru gresie si faianta

Mediaconstruct Admin
Adaugat in data de: 12.01.2011
Adezivi pentru gresie si faianta

In ultimii ani, formulele adezivilor comercializati au fost semnificativ imbunatatite. In prezent, montarea gresiei si a faiantei se realizeaza mult mai usor, motiv pentru care o astfel de lucrare poate fi realizata in regim DIY (Do It Yourself).

Exista mai multe tipuri de adezivi pentru gresie si faianta, fiecare avand o utlizare distincta.

Primul pas in alegerea unui adeziv de gresie si faianta este sa luati in considerare tipul montarii gresiei si a faiantei. Asadar, trebuie sa tineti cont daca placile ceramice vor fi montate la interior sau la exterior, pe perete sau pardoseala, intr-o zona umeda sau uscata.

In plus, trebuie analizat tipul patului suport pe care se va aplica adezivul. Suprafata suport poate fi realizata din diverse materiale cum ar fi: gips carton, beton, sapa pe baza de ciment, tencuiala, placi fibrolemnoase, mozaic, o placare ceramica existenta etc.

Dupa cum se observa, exista o varietate mare de materiale ce pot constitui stratul suport. Astfel, pentru alegerea adezivului este utila urmatoarea impartire a suprafetelor suport: suprafete absorbante, neabsorbante si critice.

Un alt criteriu esential in alegerea adezivului este definit de solicitarile ce vor exista pe suprafata pe toata durata de exploatare a placajului ceramic. Putem distinge mai multe tipuri de solicitari: mecanice, chimice, termice sau la umezeala.

Cel mai cunoscut adeziv pentru montarea gresiei si faiantei este mortarul pentru lipirea in pat subtire. Acesta este, de obicei, amestecat cu apa pana la omogenizare, conform specificatiilor producatorului. Adezivul pe baza de ciment are o aderenta foarte buna si poate oferi flexibilitate, putand fi folosit atat la interior, cat si la exterior.

Aplicarea adezivului pe stratul suport se face cu ajutorul unei mistriei cu dinti, intr-un strat subtire, la o grosime de cel mult 10 mm. Aceasta grosime este cea mai uzuala, dar in functie de planeitatea suportului si marimea placilor ceramice se poate utiliza mistria cu dinti de 4, 6, 8 sau 10 mm.

Exista o mare varietate de adezivi pe baza de ciment, motiv pentru care nu este deloc greu sa gasiti adezivul potrivit pentru lucrarea dumneavoastra.

Mai exista adezivi minerali, ce au in componenta nisip cuartos si adaos de rasini sintetice, produse ce ofera o alunecare redusa, o aderenta superioara, rapida si rezistenta la umezeala. Aceste calitati sunt motivul pentru care se utilizeaza cu succes la placarile exterioare cu materiale naturale – marmura, granit etc. Acesta tip de adeziv este unul profesional, favoritul celor care lucreaza in domeniu.

De asemenea, exista si adezivi acrilici monocomponenti si poliuretanici bicomponenti, gata preparati si care au o serie de avantaje: cresc nivelul aderarii, scad absorbtia de apa, rezista la variatii de temperatura, rezista la substante chimice si, totodata, au o rezistenta superioara la imbatrinire.

Un alt adeziv este cel epoxidic, mult mai scump decat majoritatea adezivilor pentru gresie si faianta. Acesta reprezinta o optiune buna atunci cand patul suport nu este compatibil cu adezivi clasici si este necesar sa realizam o aplicatie cu rezistenta la produse chimice. Este recomandat pentru aplicatii industriale in domeniul chimic, dar si acolo unde este nevoie de o suprafata finala cu rezistenta mecanica si chimica deosebite, foarte rezistenta in timp.

Adezivul epoxidic este indicat si pentru placile ceramice obtinute manual sau pentru cele care prezinta iregularitati.

In conformitate cu orientarile generale, va recomandam sa solicitati cat mai multe informatii de la mai multi comercianti.

De asemenea, este important sa cititi instructiunile pentru fiecare adeziv inainte de cumparare, deoarece fiecare companie poate avea mai multe tipuri de adezivi, iar micile diferente conteaza!

 

 

Sursa: www.misiuneacasa.ro

Pagina accesata de 1163 ori
Produse recomandate
Produse companiei dumneavoastra pot aparea aici

Forum interactiv

ei au reusit sa-si creeze o afacere de succes prin intermediul
MEDIACONSTRUCT
INREGISTRATI GRATUIT FIRMA MEDIA CONSTRUCT va ofera posibilitatea sa:
  • Creati un profil de prezentare
  • Fiti contactat de clienti
  • Trimiteti mesaje
  • Postati produse sau/si servicii
  • Utilizati forumul
INREGISTREAZA FIRMA
Adauga un anunt gratuit
Adaugati propriul anunt gratuit ADAUGA ANUNT
Adaugati produse sau servicii
Puteti posta produse sau servicii VINDE PRODUSE PRESTEAZA SERVICII
Comandati magazin MEDIACONSTRUCT
Site-ul dvs. de pe Mediaconstruct.ro se va transforma intr-un magazin virtual COMANDATI MAGAZIN
catalog tiparit mediaconstruct
Inscrie-te si vei obtine mai multe beneficii! INSCRIE-TE ACUM
tutoriale video
Instructiuni de folosire a portalului VEZI TUTORIALELE
alege contul potrivit
Puteti alege dintre:
CONT STANDARD
CONT PREMIUM stea
COMANDA ACUM
mediaconstruct mobile
Notificari de la clienti pentru cereri de oferte sau comenzi. Direct pe Mobil! ACTIVEAZA OPTIUNEA
INDEX ALFABETIC
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z