Constructii rapide de case ieftine

Mediaconstruct Admin
Adaugat in data de: 05.05.2011
Constructii rapide de case ieftine

Costurile incep de la 150 de euro pe metru patrat, in cazul stadiului "la rosu" pentru locuintele din caramida.

In cazul in care optati pentru o constructie din caramida, veti putea alege dintre cele doua tehnologii folosite astazi in mod frecvent: cea de tip Porotherm si cea de tip GVP, cu goluri verticale.

Preturile, pentru prima varianta, pornesc de la aproximativ 150 de euro/metru patrat, pentru stadiul "la rosu", care reprezinta constructia fara finisaje, instalatii si partea exterioara a acoperisului, care poate fi din tigla sau tabla. in cazul celei de-a doua variante, costul minim pe metru patrat este de 155 de euro, pentru aceeasi faza a constructiei.
Avand drept etalon o constructie cu amprenta la sol de circa 75 de metri patrati, cu etaj, obtinand, astfel, o suprafata construita de 150 de metri patrati, bugetul minim aproximativ va fi de 22.500-23.250 de euro pentru o casa ridicata "la rosu", pret care include si fundatia, potrivit reprezentantilor companiei La Casa.

in cazul unei constructii "la cheie", costurile pentru o locuinta realizata din caramida incep de la aproximativ 320 de euro pe metru patrat. Concret, pentru o locuinta de 150 mp construiti, ar rezulta un pret al executiei de 48.000 de euro.

Locuinta din BCA, de la 200 euro/metru patrat

Pentru o casa construita din beton celular autoclavizat, material cunoscut mult mai bine sub denumirea sa prescurtata, BCA, costurile pe metru patrat pornesc de la aproximativ 200 de euro, in varianta "la rosu", si de la aproximativ 400 de euro pentru o constructie "la cheie", cu toate finisajele executate.

Utilizand acelasi etalon de constructie, din punct de vedere al suprafetei, bugetul necesar va fi de 30.000-33.000 de euro pentru o casa ridicata la stadiul "la rosu". Costurile includ si fundatia, ne-a spus Mihai stefan, director tehnic al companiei Lufin Construct din Bucuresti. De asemenea, trebuie precizat ca pretul include manopera, costul materialelor, precum si TVA-ul.

Pentru acelasi tip de constructie, dar finalizata, costurile pe metru patrat sunt cuprinse intre 400 si 450 de euro, in functie de finisaje, ceea ce conduce la buget de 60.000-67.500 de euro, a adaugat acesta.

COMPARATIE

Caramida, un material mai rezistent decat BCA-ul

Din punct de vedere tehnic, caramizile sunt mai rezistente decat BCA-ul, motiv pentru care, in cazul constructiilor care folosesc cel de-al doilea material, structura de rezistenta va trebui facuta mult mai trainic.

BCA-ul nu este un material suficient de durabil si nu poate avea rolul de structura de rezistenta, iar costurile sunt ceva mai ridicate decat in cazul constructiilor din caramida prin suplimentarea cantitatii de beton si fier-beton la stalpii de sustinere, la grinzi si la plansee, explica reprezentantii firmelor de constructii. BCA-ul este cu 10-20% mai putin rezistent decat caramida si se sfarama mai repede la greutati mult mai mici.

Totusi, ca un avantaj, peretii din BCA sunt mai usor de demolat decat cei din caramida, in cazul unei recompartimentari a locuintei. Un alt avantaj al constructiilor din BCA este durata mai mica de executie a acestora, comparativ cu cele din caramida, in timp ce, la capitolul izolatie fonica, cele doua materiale au performante asemanatoare. La fel sunt si proprietatile lor in ceea ce priveste confortul termic.

 

 

Sursa: Evenimentul Zilei

Pagina accesata de 1415 ori
Produse recomandate
Produse companiei dumneavoastra pot aparea aici

Forum interactiv

ei au reusit sa-si creeze o afacere de succes prin intermediul
MEDIACONSTRUCT
INREGISTRATI GRATUIT FIRMA MEDIA CONSTRUCT va ofera posibilitatea sa:
  • Creati un profil de prezentare
  • Fiti contactat de clienti
  • Trimiteti mesaje
  • Postati produse sau/si servicii
  • Utilizati forumul
INREGISTREAZA FIRMA
Adauga un anunt gratuit
Adaugati propriul anunt gratuit ADAUGA ANUNT
Adaugati produse sau servicii
Puteti posta produse sau servicii VINDE PRODUSE PRESTEAZA SERVICII
Comandati magazin MEDIACONSTRUCT
Site-ul dvs. de pe Mediaconstruct.ro se va transforma intr-un magazin virtual COMANDATI MAGAZIN
catalog tiparit mediaconstruct
Inscrie-te si vei obtine mai multe beneficii! INSCRIE-TE ACUM
tutoriale video
Instructiuni de folosire a portalului VEZI TUTORIALELE
alege contul potrivit
Puteti alege dintre:
CONT STANDARD
CONT PREMIUM stea
COMANDA ACUM
mediaconstruct mobile
Notificari de la clienti pentru cereri de oferte sau comenzi. Direct pe Mobil! ACTIVEAZA OPTIUNEA
INDEX ALFABETIC
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z