Materiale de constructii - Boltari

Mediaconstruct Admin
Adaugat in data de: 09.12.2010
Materiale de constructii - Boltari

Despre elementele pentru zidarie din beton LEIER

Elementele pentru zidarie din beton LEIER sunt alcatuite din urmatoarele (grupuri de) produse:
- element pentru zid de sustinere;
- element pentru perete despartitor;
- element pentru zidarie pentru pivnite;
- element pentru cofraj;
- element pentru cofraj pentru piloni;
- elemente mici pentru zidarie.

Datorita acestei game largi de produse putem alege un boltar perfect indiferent de structura de perete. Fiecare grup de produse este caracterizat de un domeniu larg de utilizare, de aceea in cazul unei structuri de perete (de ex. perete de pivnita) putem alege elemente pentru zidarie din mai multe grupe de produse.
Elementele pentru zidarie care corespund constructiei zidurilor de diferite grosimi alcatuiesc impreuna cu elementele de compensare sisteme de zidarie care usureaza considerabil procesul de proiectare si executie. Elementele grupurilor de produse sunt realizate cu o inaltime uniforma.
In cazul elementelor pentru zidarie din beton incercam sa ne largim gama de produse in functie de cerintele pietei. Astfel am introdus un nou produs - elementul pentru cofraj pentru stalpi.
Elementele pentru zidurile de sustinere sunt boltari cu schelet inchis pe suprafata superioara. Sunt comercializate in trei dimensiuni, astfel permit realizarea peretilor cu o grosime intre 25 si 30( in cea maghiara este 20 si 25 cm) de cm.

Domeniu de utilizare
Elementele din beton pentru ziduri de sustinere LEIER pot fi utilizate ca atare (fara termoizolatie suplimentara) pentru constructia peretilor de sustinere, de despartire sau a peretilor despartitori neportanti cu necesar termic scazut ale caselor de locuit, de vacanta, ale cladirilor comunitare, industriale, agricole si rutiere.
Aceste elemente sunt perfecte pentru structurile expuse la sarcini mari (de ex. ziduri de sustinere pentru pivnite), respectiv pentru ziduri de gard.
Peretii exteriori construiti din elemente din beton pentru ziduri de sustinere LEIER ale spatiilor incalzite trebuie realizati cu termoizolatia cu dimensiuni corespunzatoare respectand cerintele de tehnica termica.

Avantajele elementelor pentru zidarie din beton LEIER
Durabilitate, rezistenta
- experienta de mai multe decenii in productie, materiile prime de o calitate excelenta si elementele produse asigura impreuna durabilitatea in timp a elementelor pentru zidarie din beton LEIER si rezistenta fata de diferiti factori de solicitare.
Punere in opera simple, rapida - elementele pentru zidarie pot fi puse in opera rapid si simplu prin respectarea regulilor generale de zidarie. Marea majoritate a elementelor pot fi imbinate cu imbinare cu
lamba si uluc.
Dimensiuni universale - inaltimea diferitelor tipuri de elemente pentru zidarie este aceeasi, astfel structurile de perete independente, de tip diferit pot fi construite in aliniere, ceea ce usureaza in mod considerabil procesul de proiectare si executie.
Domeniu larg de utilizare - intre elementele pentru zidarie din beton LEIER putem gasi oricand elementul pentru zidarie pentru orice structura de zid. De la pereti pentru pivnite la garduri, de la socluri la pereti despartitori va oferim intotdeauna solutia ideala.
Aderenta extraordinara a tencuielii - datorita suprafetei aspre, elementele pentru zidarie din beton LEIER asigura o aderenta perfecta pentru orice tip de tencuiala.

Prelucrarea in timpul punerii in opera a boltarilor din beton LEIER este relativ simpla. Taierea elementelor suplimentare se va face in punctele de slabire din fabrica (muchii de spargere).
Prelucrarea si taierea canelurilor necesare pentru asezarea instalatiilor se va face foarte usor dupa finalizarea zidariei cu respectarea urmatoarelor criterii:
- Canelurile orizontale necesare asezarii instalatiilor electrice, instalatiilor de apa vor fi realizate deasupra rosturilor orizontale (partea de jos a boltarilor), cioplirea se face cel mai usor in aceasta zona.
- Caneluri verticale pot fi executate teoretic oriunde. Canelurile pot fi realizate prin cioplirea peretelui lateral al elementelor pentru zidarie pana la primul strat de gol (golurile mari asigura spatiu suficient pentru asezarea instalatiilor).
- Se recomanda evitarea canelurilor pe transversala - din mai multe motive.
Prelucrarea se va face cu unelte, mijloace dintre cele mai raspandite: ciocan de zidar, dalta, ciocan simplu. Este important faptul ca prelucrarea si taierea elementelor cu grosimea de 20 mm se poate realiza doar cu unelte si mijloace de lucru de o calitate foarte buna.

Elementele din beton LEIER pentru pereti despartitori sunt boltari inchisi pe suprafata superioara care se potrivesc ca material, marime si forma cu elementele de sustinere. Sunt comercializate in doua dimensiuni, astfel permit realizarea peretilor cu o grosime intre 10 si 12 de cm.

Domeniu de utilizare
Elementele din beton LEIER
pentru pereti despartitori pot fi utilizate pentru constructia peretilor despartitori neportanti ale caselor de locuit, de vacanta, ale cladirilor comunitare, industriale, agricole si alte cladiri. In afara de aceasta sunt ideale pentru realizarea structurilor de zidarie cu rol de izolatie sau de protejare a izolatiei la fundatii.

Utilizare
Zidul realizat din elementele din beton LEIER pentru despartire poate fi construit doar pe suprafete din beton (beton armat) cu capacitatea portanta corespunzatoare.
Zidurile despartitoare LEIER vor fi executate conform procedeelor generale de zidarie, cu imbinare, deplasandu-le cu jumatate (dar cel putin un sfert) de element in imbinare. Nivelul stratului de mortar de zidarie este de 1 cm.
Spatiile verticale dintre elementele alaturate trebuie asamblate de asemenea cu mortar la imbinarea cu lamba si uluc. Calitatea mortarului de zidarie utilizat este aceeasi ca si cea a mortarului utilizat la elementele pentru sustinere.
Pentru a asigura duritatea zidului se va incorpora in fiecare al doilea rost orizontal de mortar un cablu intins din fier moale, care va fi legat la vergeaua din otel rotund de la capatul peretelui sau va fi innodat la elementele zidului perpendicular.
Materialul si grosimea nervurilor elementelor despartitoare LEIER sunt aceleasi ca si cele ale elementelor de sustinere, de aceea si caracteristicile referitoare la prelucrarea lor sunt aceleasi.

Legatura dintre peretele de sustinere si peretele despartitor se poate realiza in doua moduri.
Prin imbinare:
Inaltimea elementelor despartitoare corespunde cu cea a elementelor pentru sustinere, astfel se poate realiza o legatura prin imbinare. Pe linia legaturii, in fiecare al doilea rand al peretelui de suport se va ciopli o canelura cu adancimea de 6-7 cm si latimea corespunzatoare grosimii peretelui despartitor. In aceste caneluri va fi introdus fiecare al doilea rand al peretelui despartitor. In caneluri vor fi introduse elemente de ''trei sfert'', astfel se va asigura deplasarea corespunzatoarea a randurilor.
Inainte de imbinare suprafata canelurii va fi data cu mortar.

Prin blocare:
Peretele de sustinere si peretele despartitor sunt independenti. Toate randurile peretelui despartitor ajung pana la planul peretelui de sustinere. Pe linia de legatura in rostul vertical de mortar intre cei doi pereti se va incadra o vergea verticala din otel rotund cu diametrul Ø5–Ø10. Aceasta vergea trebuie fixata anterior cu cablurile din fier moale din straturile orizontale de mortar al peretelui de sustinere. Cablurile din fier moale din fiecare al doilea strat de mortar al peretelui despartitor vor fi innodate la vergeaua din otel rotund si vor fi intinse.

Legatura dintre peretele despartitor si planseu
In cadrul construirii peretelui despartitor peretele se va ancora la planseu in momentul obtinerii inaltimii corespunzatoare. Cea mai avantajoasa solutie este de a bloca in randul superior doua elemente pentru perete despartitor, cioplite in forma de pana, fata in fata.
Astfel putem asigura blocarea pe toata suprafata peretelui. Spatiul dintre elementele in forma de pana blocate trebuie zidite cu elemente despartitoare. Totodata rosturile dintre planul inferior al planseului si elementele despartitoare trebuie umplute cu spuma poliuretan. Fixarea cu pana poate fi realizata corespunzator doar daca elementele in forma de pana blocate au fost decupate exact in acelasi unghi.

Imbinarea profilurilor de zidarie
Imbinarile de profiluri de zidarie impreuna cu elementele suplimentare ale peretilor despartitori pot fi stabilite in mod clar.

Buiandrug pentru deschideri
Asigurarea deschiderilor in peretele despartitor se va efectua cu grinda din beton armat (monolit) la fata locului. Grinda are de obicei aceeasi inaltime cu randul de elemente pentru zidirie, astfel se poate evita utilizarea elementelor taiate.

Elementele pentru fundatie LEIER sunt elementele prefabricate ale zidurilor monolit cu elemente pentru fundatie . Acestea constituie cofrajul zidului care vai fi pastrat la locul cofrarii. Materialul elementelor pentru fundatie este beton de pietris. Sunt comercializate in cinci dimensiuni diferite, astfel permit realizarea peretilor cu o grosime de 20, 30 si 40 de cm.

Utilizare
Zidurile cu elemente pentru fundatie pot fi construite pe fundatii pregatite corespunzator si cu capacitate portanta adecvata. Este important ca primul rand de elemente - montat intotdeauna in mortar - sa fie construit foarte precis, respectand liniile orizontale si verticale, respectiv dreptele.
Zidurile din elemente pentru fundatie sunt executate de obicei fara mortar asezat pe orizontala. Pentru a rezolva diferentele de inaltime dintre elemente, se poate utiliza un strat de mortar de 1 cm, dar trebuie luat in considerare faptul ca inaltimea zidurilor executate la acelasi nivel din alte elemente pentru zidarie (de ex. boltari pentru pivnite) va fi diferita. Elementele vor fi zidite conform regulilor generale de zidarie in aliniere, cu o deplasare de cel putin jumatate (dar minim un sfert) de element pe rand.
Diferite imbinari ale profilurilor de zidarie (colturi, capete, legaturi de perete) pot fi realizate prin utilizarea boltarilor de compensare care pot fi injumatatite. Aceste elemente de compensare pot fi taiate usor de-a lungul punctelor slabe. Cofrarea se va face pe sectiuni, dupa 3-4 randuri. In cazul miezului de beton armat armaturile de otel necesare vor fi asezate inainte de betonare. Calitatea betonului de cofrare trebuie sa fie min. C16/20. In cadrul betonarii se va respecta compactarea corespunzatoare a betonului. Este important ca betonul turnat sa umple in totalitate toate golurile. Datorita masei mare a elementelor pentru zidarie, acestia constituie o structura rezistenta construite liniar in zidarie. Nu este nevoie de suport special in cadrul betonarii.

Prelucrarea elementelor
Elementele pentru fundatie din beton LEIER nu necesita prelucrare in timpul punerii in opera. Diferitele imbinari ale profilurilor de zidarie pot fi realizate cu ajutorul elementelor de compensare.
Taierea elementelor de compensare se va face in punctele de slabire din fabrica (muchii de spargere). Dupa finalizarea zidariei este foarte anevoioasa prelucrarea si taierea canelurilor – necesare pentru asezarea instalatiilor -, de aceea se recomanda montarea instalatiilor pe perete. In acest caz se vor asigura doar montarea cerceilor de fixare. Locul spargerilor transversale trebuie asigurat prin eliminare deja in timpul constructiei zidului.

Elemente pentru fundatie pentru piloni din beton LEIER
Prin utilizarea elementelor pentru fundatie pentru piloni din beton LEIER se pot realiza piloni din beton armat semimonolit, a caror capsula este alcatuita de elementele pentru fundatie, iar miezul portant este betonul armat realizat la fata locului. Dimensiunile exterioare ale pilonilor cu sectiunea patrata care pot fi executate: 30×30 cm.
Domeniu de utilizare
Elementele pentru fundatie pentru piloni din beton LEIER sunt ideale pentru executarea pilonilor portanti sau neportanti la case de locuit si de vacanta, la case familiale, respectiv pentru pilonii de gard.

Utilizare
Pilonul realizat din elementele pentru fundatie pentru piloni din beton LEIER poate fi construit doar pe suprafete cu capacitatea portanta corespunzatoare. In cadrul executiei (dimensionarii) corpului de fundatie se vor lua in considerare greutatea proprie a pilonului si celelalte sarcini de pe pilon.
In cadrul executiei corpului de fundatie trebuie montate bucatile de fier de legatura necesare - stabilite de inginerul de statica. Capetele acestora trebuie indoite inapoi pentru prevenirea accidentelor.


Primul element pentru fundatie pentru pilon va fi asezat intotdeauna in mortar - cu montare exacta! Se va avea grija la respectarea verticalitatii. In continuare elementele pentru fundatie pentru piloni se construiesc uscat unul peste celalalt. Realizarea miezului din beton armat se va face pe sectiuni. Dupa fiecare al 3-lea sau al 4-lea element pentru fundatie sectiunea de pilon realizata va fi sprijinita din cel putin trei directii - cu ajutorul suporturilor pe transversala si a puntilor verticale. Cu ajutorul suporturilor pilonul va fi aliniat exact pe verticala. Dupa aceea se va monta miezul de armatura, si se va turna betonul.
Dupa ce betonul s-a prins intr-o masura corespunzatoare, se poate continua constructia pe sectiuni a pilonului conform celor prezentate anterior. La realizarea fiecarei sectiuni de pilon se vaavea grija la compactarea corespunzatoare a miezului din beton.


Suporturile pot fi dezasamblate doar dupa intarirea corespunzatoare a miezului din beton armat. Rezistenta pilonului proiectat este determinata de forma miezului din beton armat (de calitatea armaturii si a betonului utilizat). Din aceasta cauza in cazul pilonilor portanti se va apela la ajutorul unui inginer proiectant de statica. Inaltimea maxima admisa este de asemenea stabilita de inginerul proiectant de statica.
In cazul utilizarii ca si pilon de gard, elementele de fixare ale structurilor care alcatuiesc campul din spatiul dintre piloni pot fi asezate ulterior - dupa intarirea miezului din beton.
Suprafata elementelor pentru fundatie pentru piloni din beton asigura o aderenta foarte buna la tencuiala. Este usor de tencuit, respectiv de imbracat.

 

 

 

Sursa: Bicau

 

Pagina accesata de 1921 ori
Produse recomandate
Produse companiei dumneavoastra pot aparea aici
ei au reusit sa-si creeze o afacere de succes prin intermediul
MEDIACONSTRUCT
INREGISTRATI GRATUIT FIRMA MEDIA CONSTRUCT va ofera posibilitatea sa:
  • Creati un profil de prezentare
  • Fiti contactat de clienti
  • Trimiteti mesaje
  • Postati produse sau/si servicii
  • Utilizati forumul
INREGISTREAZA FIRMA
Adauga un anunt gratuit
Adaugati propriul anunt gratuit ADAUGA ANUNT
Adaugati produse sau servicii
Puteti posta produse sau servicii VINDE PRODUSE PRESTEAZA SERVICII
Comandati magazin MEDIACONSTRUCT
Site-ul dvs. de pe Mediaconstruct.ro se va transforma intr-un magazin virtual COMANDATI MAGAZIN
catalog tiparit mediaconstruct
Inscrie-te si vei obtine mai multe beneficii! INSCRIE-TE ACUM
tutoriale video
Instructiuni de folosire a portalului VEZI TUTORIALELE
alege contul potrivit
Puteti alege dintre:
CONT STANDARD
CONT PREMIUM stea
COMANDA ACUM
mediaconstruct mobile
Notificari de la clienti pentru cereri de oferte sau comenzi. Direct pe Mobil! ACTIVEAZA OPTIUNEA
INDEX ALFABETIC
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z