X-Dek ? pur si simplu acoperis

Adaugat in data de: 24.09.2012
X-Dek ? pur si simplu acoperis

Kingspan ofera prin X-DekTM o solutie fara compromisuri care poate rezolva toate intrebarile de mai jos si ofera o alternativa usoara si sigura pentru proiectanti, investitori si antreprenori.

Cand un arhitect incepe sa proiecteze o cladire noua si este necesar sa se faca un acoperis plat, el / ea trebuie sa raspunda urmatoarelor intrebari:• Care este rezistenta la foc a structurii acoperisului?

• Care sunt cerintele de izolare termica?

• Care sunt cerintele de etanseitate la apa?

• Sistemul de acoperis este un sistem complet si certificat?

• Cum se instaleaza? Are componente speciale?

• Ce se intampla daca instalarea componentelor nu se face conform planurilor?

 

Ce este X-Dek?

 

X-DekTM sunt panouri izolate cu membrane, panouri potrivite pentru acoperisuri plate pentru toate aplicatiile din constructii, cu exceptia cazurilor in care exista conditii de temperaturi scazute interne (camera de congelare). Panoul KS1000 X-DekTM asigura baza pentru impermeabilizarea finala a acoperisului.

 

Kingspan ofera 4 tipuri de panouri X-DekTM diferentiate in functie de stratul superior:

 

• XD – cu foaia superioara de otel – pentru performanta structurala si rezistenta la foc;
 

• XG – cu fibra de sticla – permit aplicarea oricarei acoperiri impermeabile;
 

• XB – cu tesut bituminos – special pentru mai multe straturi;
 

• XM – cu membrana PVC aplicata in fabrica – este cea mai simpla solutie, gata pentru termosudare.

 

Performanta structurala

 

X-DekTM este un acoperis usor cu capacitate portanta mare pentru deschideri de pana la 6 m, gratie performantei profilului trapezoidal inalt. Parametrii de incarcare ai panoului indeplinesc cerintele specificate in standardul EN 14509 si pot fi usor comparati cu incarcarile definite in EN-1991 (Eurocode-1).  Nu este necesara structura secundara de sprijin. Sistemul suport pentru X-DekTM poate fi din otel, beton sau lemn.

 

Lungimea de livrare a panourilor poate fi de pana la 15 m, ceea ce face ca incarcarea si instalarea sa fie rapide. Fiecare element de
panou este livrat cu o chertare (max 600 mm) pentru a oferi o imbinare sigura si etansa.

 

Fixarea panourilor se poate face in doua moduri:

 

• Cu suruburi scurte folosind un singur element de fixare cum ar fi Opticore de la Ejot;

 

• Cu suruburi lungi si doua fixari alaturate folosind saibe speciale X-Plate.

 

Foc, aer, apa

 

Aceste 3 elemente vechi dau mult de lucru expertilor si necesita compromisuri din partea proiectantilor, producatorilor si antreprenorilor. X-DekTM ofera solutia simpla pentru toate acestea fara a avea nici un dezavantaj.

 

Referitor la incendiu, panoul are clasificarile B-s2-d0 si REI20 - REI30 rezistenta la incendiu conform standardului EN 13501.

 

Datorita faptului ca avem un singur produs cu structura compozita certificat, nu este nevoie sa se verifice sistemul de certificare al straturilor in timpul proiectarii sau instalarii, cum ar fi in cazul sistemelor “built-up” asamblate pe santier.

 

Toate reglementarile in interiorul si in afara UE necesita o performanta termica tot mai buna a anvelopei cladirii. Consiliul European a emis deja o noua directiva pentru performanta energetica a cladirilor numita EPBD II. Plecand de la reglementarile internationale si locale valoarea U a materialelor izolante trebuie sa fie tot mai mica.

 

Un sistem built-up este in masura sa indeplineasca aceste cerinte folosind o grosime mai mare sau o combinatie intre diferite materiale izolatoare incercand sa respecte cerintele de rezistenta la foc. Cresterea greutatii sistemului de acoperis creste soliditatea structurii de sustinere si / sau reduce rezistenta la foc folosind materiale izolatoare cu parametrii termici mai buni.

 

O grosime de 100 mm a panoului de acoperis X-DekTM are valoarea 0,19 W/m2K, valoare care poate fi imbunatatita prin noul THERMALsafe IPN nano foam. Rezistenta la foc a panoului nu este astfel afectata.

 

Apa curge mereu in jos. in cazul in care membrana hidroizolanta este deteriorata sau lipseste, acumularea de apa si umiditatea vor gasi o cale catre interiorul cladirii. Cu panoul de acoperis X-DekTM se poate evita acest lucru deoarece datorita structurii si densitatii mari a spumei, celulele IPN sunt inchise si etanse si nu exista nici o posibilitate de penetrare a apei prin structura izolatiei. Spuma umple spatiul dintre invelisul extern si cel intern in proportie de 100%. Nu exista tasari si nici goluri in izolatie.

 

Performanta termica In multe cazuri cel mai important parametru pentru performanta termica este U. Acest parametru masoara insa doar mecanismul transferului termic. In cazul materialelor cu fibre apare insa si  influenta mare a convectiei de caldura precum si efectul radiatiei
termice. Cu X-DekTM se elimina toate aceste efecte, inclusiv acumularea de umiditate si permeabilitatea la aer. Toti acesti parametrii mentionati pot reduce performanta izolarii in cazul altor sisteme.

 

Cresterea umiditatii cu 1% in volum in izolatia de vata minerala poate creste conductivitatea termica cu 85%.  Aceasta inseamna ca valoarea transferului termic U poate fi aproape dubla fata de cea initiala.

 

Panourile de acoperis X-DekTM nu au parametrii “ascunsi” sau efecte care sa reduca performanta termica. Pentru a demonstra acest lucru
Kingspan ofera o garantie de 25 de ani pentru proprietatile termice, mecanice si de comportare la foc  ale spumei Firesafe şi Thermal IPN.

 

Rapid, bun, simplu

 

Structura compacta a panourilor de acoperis X-DekTM determina o instalarea rapida si simpla. O buna performanta nu include numai costul efectiv al solutiei, ci si siguranta in munca si siguranta in caz de incendiu. in comparatie cu sistemele built-up, instalarea rapida si costul redus al intretinerii fac ca X-DekTM de la Kingspan sa fie cea mai rentabila solutie de acoperis de pe piata invelitorilor.
Montarea panourilor de acoperis reduce cu pana la 50% timpul de instalare fata de sistemele built-up. Pentru a realiza acest lucru suntem in masura sa furnizam echipamente speciale cum ar fi o unitate de ridicare si manipulare cu vacuum.

 

Acoperis plat = X-DekTM

 

X-DekTM este un produs modern Kingspan brevetat in cele mai multe tari din Europa. Aceasta simplifica fazele de proiectare si de instalare. Oferim servicii complete de consultanta oferind  solutii standard sau personalizate. in ultimii ani am livrat X-DekTM pentru toate tipurile de cladiri: de la hale industriale standard, la sedii de birouri, piscine sau fabrici din industria alimentara.

 

Kingspan este lider mondial dedicat productiei sistemelor de anvelopare a cladirilor, oferind durabilitate, eficienta energetica si reducerea  costurilor operationale.

 

www.kingspan.ro

Pagina accesata de 555 ori
Produse recomandate
Produse companiei dumneavoastra pot aparea aici
ei au reusit sa-si creeze o afacere de succes prin intermediul
MEDIACONSTRUCT
INREGISTRATI GRATUIT FIRMA MEDIA CONSTRUCT va ofera posibilitatea sa:
  • Creati un profil de prezentare
  • Fiti contactat de clienti
  • Trimiteti mesaje
  • Postati produse sau/si servicii
  • Utilizati forumul
INREGISTREAZA FIRMA
Adauga un anunt gratuit
Adaugati propriul anunt gratuit ADAUGA ANUNT
Adaugati produse sau servicii
Puteti posta produse sau servicii VINDE PRODUSE PRESTEAZA SERVICII
Comandati magazin MEDIACONSTRUCT
Site-ul dvs. de pe Mediaconstruct.ro se va transforma intr-un magazin virtual COMANDATI MAGAZIN
catalog tiparit mediaconstruct
Inscrie-te si vei obtine mai multe beneficii! INSCRIE-TE ACUM
tutoriale video
Instructiuni de folosire a portalului VEZI TUTORIALELE
alege contul potrivit
Puteti alege dintre:
CONT STANDARD
CONT PREMIUM stea
COMANDA ACUM
mediaconstruct mobile
Notificari de la clienti pentru cereri de oferte sau comenzi. Direct pe Mobil! ACTIVEAZA OPTIUNEA
INDEX ALFABETIC
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z